Smagekasse: Italiensk efterår

620,00 kr.
Inkl. moms

Smagekasse bestående af:

2 fl. Fattoria della Talosa Chianti Colli Senesi 2016

2 fl. Castello di Uviglie Le Cave 2015

2 fl. Fattoria della Talosa Nobile di Montepulciano 2015

Normalpris: 710,00 kr.

Smagekassens pris: 620,00 kr

Fattoria della Talosa er en af de bedste producenter i Montepulciano og har fin omtale både i Gambero Rosso og hos Antonio Galloni (Vinous).
I denne kasse introducerer vi jer til husets absolutte entry-level vin; Chianti Colli Senesi. Colli Senesi er mildt sagt en DOC med en blandet profil, hvor det handler om at finde de gode producenter. Men gør man det, er der nogle fantastiske køb at gøre. Fattoria della Talosas Chianti Colli Senesi er produceret omkring Montepulciano og minder stilistisk mere om netop Montepulciano eller nabodistriktet Montalcino end om klassisk Chianti Classico. Her er røde kirsebær, tobak og tørrede krydderurter, god fylde og god blød tannin og syre.
Kassens anden vin fra Fattoria della Talosa er husets hovedvin Nobile di Montepulciano her i den fantastiske 2015 årgang, som er storslået i det meste af Italien men helt speciel i Toscana. Her er mørke kirsebær, krydderurter, lidt mørk chokolade, faste men bløde tanniner og Sangioveses klassiske let bitre og syrlige snert som afslutning. Eftersmagen er meget lang og vinen kan, selvom den smager strålende nu, med fordel gemmes i 10-15 år.

I Piemonte samler det meste af verdens opmærksomhed sig om vinene fra Langhe, men kigger man lidt længere væk, er der perler at finde i den væsentligt større Asti zone, hvor priserne er markant lavere end i Langhe. Castello di Uviglie har de sidste 20 år arbejdet hårdt på at nå stadigt højere kvalitet og har fortjent modtaget talrige udmærkelser over årene hos bl.a. Gambero Rosso, hvor der er uddelt 3 glas til ejendommen talrige gange de seneste 10 år.
Kassens bidrag fra Castello di Uviglie er deres Barbera del Monferrato Superiore Le Cave i superårgangen 2015. Vinen har fået 2 glas i Gambero Rosso og præsenterer sig nu som en mørk vin med intens kirsebæraroma tenderende mod Amarenakirsebær, mørk chokolade og en tæt blød struktur. Vinen føles som silke i munden, inden den slutter af med et syrligt piskesmæld. Barbera af denne klasse ville i Langhe koste mindst 50% mere, så der er god grund til at udnytte muligheden for en klasse Barbera til en pris, der er til at have med at gøre.

18 Varer