Fattoria della Talosa

Fattoria della Talosa i Montepulciano har været i de nuværende ejeres hænder siden 1972. Selve ejendommen ligger i udkanten af Montepulciano, omgivet af vinmarker, hvor der dyrkes fortrinsvis Sangiovese, men også er mindre parceller med Canaiolo, Grechetto, Trebbiano, Malvasia og en enkeltmark, hvor der alene dyrkes Merlot til brug for topvinen Pietrose.

Stilen i husets vine er gennemgående rig og med en blød, moden frugt, men uden at få den kogte, likøragtige note, som kendetegner nogle af det centrale Toscanas prestigevine. Der er en god tørhed i vinene, som gør dem til utroligt gode partnere til det lokale køkken.

Man ønsker at holde en meget høj kvalitet hele vejen gennem sortimentet, og det mærker man allerede fra åbningsvinene Chianti Colli Senesi og Rosso di Montepulciano, som hver især har utroligt høj klasse og hæver sig over hovedparten af de øvrige vine i området under samme betegnelse. Filosofien er, at fundamentet for gode vinhuse er gode basisvine.

Ovenpå dette fundament står så husets topvine, som alle er utroligt flotte eksempler på stor, lagringsværdig Sangiovese – en enkelt på ren Merlot – som dog også er ret tilgængelige og giver stor nydelse tidligt i deres udvikling.

Endeligt krones porteføljen med en exceptionel Vin Santo, som hører til den absolutte top for denne vintype.

Fattoria della Talosa

Subcategories

Der er 6 varer.

Viser 1-6 af 6 element(er)

Aktive filtre