Castello di Uviglie

Castello di Uviglie er beliggende på et slot fra begyndelsen af det 14. århundrede i Monferrato i den nordøstlige del af Piemonte.

Så lang tid har vingården dog ikke på bagen. Vinhuset Castello di Uviglie er etableret af Simone Lupano i midten af 1990’erne. På få år nåede han ret markante resultater og modtog således allerede i 2007 første gang den fineste udmærkelse, 3 glas, i Italiens førende vinguide Gambero Rosso.

Siden er det blevet til yderligere 4 3-glas markeringer, og talrige gange 2 glas.

Castello di Uviglie producerer både hvide, røde og mousserende vine. Vi har valgt at fokusere på rødvinene, da det er her ejendommens virkelige styrke folder sig ud.

Specialet både på Castello di Uviglie og i Monferrato som sådan er Barbera, men der produceres også fine vine på de sjældent sete druer Grignolino og Albarossa.

I forhold til Barbera fra Langhe, er det generelle udtryk i Monferrato lidt mere syrligt, og vinene holder en smule mindre alkohol. Det giver dog utroligt høj drikbarhed, da selv de mest koncentrerede af vinene beholder en friskhed og er fri for de tunge, likøragtige noter, som nogle af Langhe og det sydlige Astis top-Barberaer kan have. Samtidigt er priserne markant under Barbera af lignende kvalitet fra de mere kendte egne af Piemonte.

Castello di Uviglie

Subcategories

Der er 5 varer.

Viser 1-5 af 5 element(er)

Aktive filtre